KAHDEKSAN KUVAA PUUSTA

Kuva 2: ”Rakentamisessa oli Kuhmon henki”

Kahdeksanosaisen sarjan toinen videodokumentti kertoo, minkälaisia kokemuksia rakentaminen antoi. Kuhmon päättäjille päätös ei ollut helppo, koska kyse oli ensimmäisestä suuren mittakaavan julkisesta puurakennuksesta. Koulu on Suomen ensimmäinen CLT – massiivipuuelementti-tekniikalla rakennettu koulu ja massiivipuuta hyödyntävä julkinen rakennus.

Rakennushanke koettiin haastavana erityisesti siksi, että CLT- massiivipuun (Cross Laminated Timber) käytöstä ja rakennustekniikasta ei ollut käytettävissä aikaisempia kokemuksia vastaavista kohteista. Arkkitehti ja rakennussuunnittelija kokivat hankkeen inspiroivana ja kiittivät Kuhmon päättäjiä rohkeasta päätöksestä tilata massiivipuinen puukoulu.

Rakentamisessa käytettiin kuivaketjuajattelua alusta loppuun asti. Rakennustyömaa oli suojattu rakentamisen aikana 60 tuhannen kuutiometrin teltalla. Valmiit puuelementit tuotiin suojattuina rakennuspaikalle teltan alle asennusta varten. Rakennustyömaan suojaamista pidetään rakennusteollisuuden suurimpana uudistuksena pitkään aikaan.

Rakentamisessa syntyi ”Kuhmon henki”, mikä tarkoitti erinomaista yhteistyötä urakoitsijoiden, suunnittelijoiden ja käyttäjien kanssa.

Katso video: Kuva 2: "Rakentamisessa oli Kuhmon henki"

Kahdeksan kuvaa puusta on Metsämiesten Säätiön rahoittama videosarja Tuupalan puukoulun rakentamisesta ja sen eri vaiheista kannolta valmiiseen kouluun. Videosarjan ovat toteuttaneet toimittaja Markku Laukkanen, Audiomedia Oy ja arkkitehti Mikko Viljakainen. Videosarjan jakelijana toimii Puuinfo Oy.

 

 


« Takaisin